Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

the fear of travelling ..


ενα χρόνο και κάτι παραπάνω,επαναλαμβάνομαι με το να γράφω το πόσο όμορφα ειναι να φευγεις..για τη χαρά και τη χάρη του ταξιδεύειν.. με αεροπλάνα και βαπόρια και άλλα χαριτωμένα μεταφορικά μέσα ..

χθες το βράδυ .. και ενω για δεύτερη φορά στη ζωη μου έκανα λίστα με όοολα αυτα τα πράγμτα που οφειλω στον αεαυτο μου να κάνω εαν τελικά καταφέρει αυτο το μαραφέτι με τα φτερα να προσγειωθει στο ελ.βενιζέλος... σκεφτόμουν .. μήπως τελικα υπάρχει και η άλλη πλευρά ?αυτη του αυτομαστιγώματος ? που ξέρεις πως θα ταλαιπωρηθείς ..πως τα αντεράκιά σου θα γυρίσουν τόσες φορες όσες και οι στροφές προς τα ζαγοροχώρια .. πως ξαφνικά θα πάρεις ένα λάθος δρόμο.. και αντι για την εγνατία θα βρεθείς μέσα στο μαύρο σκοτάδι ..

κρούσμα νο 1..
χιονοθυελλα στη βαρσοβία ..να μη μπορουμε να απογειωθουμε με τίποτα .. μα με τίποτα όμως! και εκει που λες οκ .. ο,τι ειναι να γίνει ας γίνει..τουλάχιστον ας ρίξω εναν υπνάκο ..ξαφνικά αρχίζει και κουνιέται όλο το αεροσκάφος,μιας και ενα εκχιονιστικό διώχνει τον πάγο απο την άτρακτο ..

κρουσμα νο 2...
καλοκαίρι 2003 .. κολλημένη σε μια ατελείωτη ουρα στα προάστια τωνβρυξελλών ..ο χρόνος μετραει εναντίον μου μιας και σε λιγο το check in θα κλεισει .. τα καταφερνουμε μετα κόπων και βασάνων .. και εκει που παταω ενα κλαμα ανακουφισης που τελικα προλάβαμε,μιας και την επόμενη μέρα θα έπαιζαν οι sigur ros στην αθήνα και αυτό δε θα το έχανα με τίποτα ..μας ανακοινωνουν πως η πτηση ακυρωθηκε γιατι το αεροσκαφος είχε βλάβη ... τελικά μας στελνουν ενα αεροπλάνο.. οπου καθομαστε οπου βρουμε,λες και ειναι κτελ .. στριμωχνομαι ανάμεσα σε 2στρουμπουλους κυριους με κατι κελεμπιες, που κάνουν την προσευχη τους .. δε βγαζω κουβεντα .. όταν ο ενας κυριος εξαφανίζεται για κανένα 20λεπτο στην τουαλετα..ειμαι πια σιγουρη πως πρόκειται για αεροπειρατεία ..οταν γυρναέι,ανακουφισμενη πεφτω να κοιμηθω .. πανω στα γυαλια μου ..τελικά φευγω απο την πτήση του τρομου ωσαν τυφλοπόντικας,με ένα ολόστραβο ζευγάρι κόκκινα γυαλιά ...

κρουσμα νο 3 (και πολυαγαπημενη ιστορία ) .. ωσάν καλη ταξιδιωτικη πρακτορισσα .. ταξιδευω δωρεαν για αμστερνταμ..στην επιστροφη επικρατει ο νομος του μερφυ .. σχολικες διακοπές ολλανδων ..κοινώς η πτήση είναι απάτητη .. overbooked .. παρολα αυτα μου δινουν Boarding pass .. τεραστιες ουρες .. λαθος πύλη .. πηγαινοντας προς τελ αβιβ αντι για αθηνα ..και .. "μπιπ μπιπ , συγγνωμη αλλα επειδη ταξιδευετε με Free εισιτηριο δε μπορειται να επιβιβαστειτε" .. παραλληλα τα πραγματα εχουν φορτωθει και ετοιμαζονται ναταξιδεψουν για αθήνα ..το μόνο που εχω μαζι μου ειναι η καινουρια τσαντα με τα "φλαμενγκος",50 ευρ και την κανουλα κλαμματος που ανοιγω μπροστα στην κυρια της Klm... α! και ενα καλο διαβολάκι που μου κλεινει πονηρα το μάτι για ό,τι θα ακολουθήσει το βραδυ εκείνο !

κρουσμα νο4 ..
να μη θιξουμε ταξιδια με πλοιο .. ρομιλντα,παναγια χοζοβώτισσα,σκοπελίτης ..
(β)ρομίλντα .. εχω περασει 10 ωρες μεσα στο sleeping bag..δεν εχω κουνηθει ουτε για προς νερου μου .. 8 μποφωρ/10 ωρες ταξιδι .. ολοι να ξερνοβολάνε δεξια και αριστερά .. .. ..
παναγια χοζοβιωτισσα .. σεριφος -κιμωλος.. 5 ώρες.. μια να κολλάει η άγκυρα και μια να μην κατεβαινει η μπουκπορτα ..και κάπου εκεί το πλήρωμα,που ειναι οι διδυμοι αδελφοι του μπορατ ,να κανουν αναπαρασταση του πως να τη σκαπουλαρουμε αμα βρουμε σε καμια ξερα και για το τέλος .. το καλύτερο..
ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ ! oh yes ! oποιος δεν έχει ταξιδέψει .. δε μπορει να καταλάβει για τι ταξιδιωτική εμπειρία μιλάμε .. κοιταώ σα χαζή το καράβι μη μπορώντας να πιστέψω πως αυτο το ποταμόπλοιο θα μας παει στη δονουσα .. δε θα ξεχάσω τον ε,που έχει γίνει κόκκινος σαν τον αστακό, μιας και δεν έχει που να καθήσει και παραμένει στο "κατάστρωμα"6 ωρες κάτω απο τον ήλιο .. επίσης την εμπειριά να ταξιδεύεις στο "σαλόνι " ..νομιζεις πως βρίσκεσαι σε υποβρυχιο γιατι μερικές φόρες η καρίνα του σκοπελίτη έμπαινε κάτω απο τη στάθμη της θάλασσας ..

δε θιγω τωρα τις τροφικες δηλητιριάσεις..χαλασμένα τυριά στη σύρο .. σπαγκετι στη νάπολη .. εμετό δίπλα σε απορημένες καμήλες στην έρημο των εμιράτων .. ..
γιατί νύσταξα λιγάκι ..

και όπως λεει και μια φίλη μου ..ωραια ταξιδιωτικη πρακτόρισσα εισαι ρε λου!
μια κρίση κυνισμου που ελπίζω να ξεπεραστεί σύντομα .. με μια ανάρτηση για την "άλλη πλευρά του νομίσματος " ..
καλά ταξίδια να κάνουμε !

2 σχόλια:

automata είπε...

se fantazimai..

TI? MA PAIZOUN OI SIGUR ROS AYRIO STHN A8HNA

afou panta vriskeis thn akrh lou mh milas ka8olou

se 8eloume se ayto ton plahnth!

paul sarz είπε...

ego aspastika to theo me tetoia taksidia ...kathe fora elega theoulh mou an den pesoume tha kano oti thes ...euthxos pote de zhthse tipota...