Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

mirador ...


διαβάζω το blog του ε. για τον ταξίδι του αλα Φιλέα Φογκ .. 2 μήνες στην ινδονησία και το wandering συνεχίζεται .. εξαργυρώνουμε την αδυναμία μας στον αστικό τρόπο ζωής βολτάρωντας στην ομήρου και κουβεντιάζοντας για μονοήμερες εκδρομές στο νησάκι μας και για πιθανά ταξίδια σε ευρωπαικές μεγαλουπόλεις.. παλιές καλές εποχές .. χριστούγεννα στη γρανάδα .. όπου εμφανιστηκα στο αεροδρόμιο όπως πετάγονται οι κλοουν με ελατήρια από μικρα ξύλινα κουτιά .. το προηγούμενο βράδυ τους ακριβοχαιρετόυσα για καλό ταξιδι .. και λίγες ώρες μετά πίναμε καφέ cortado στο αεροδρόμιο της μαδρίτης .. μα το πιό όμορφο κομμάτι ήταν όταν τα ξαδέλφια είχαν φτάσει στο σπίτι της Κ. .. και εγώ ως έκπληξη τουρτούριζα από το κρύο ώσπου να περάσει η ώρα για να χτυπήσω το κουδούνι της .. και εκείνα τα υπέροχα 8Οs γυαλία ηλίου που αγοράσαμε με το ζαχάρη απο τα παλιοπωλεία στη Gran Via .. όπου τα βράδια μεταμφιεζόμασταν σε Pop star και ρίχναμε χορούς στο μικρό σπίτι.. γρανάδα.. πόλη αγαπημένη ...
στην εκδρομή στην Cordoba .. xαζεύω τα πιο βρώμικα νερά ποταμού που έχω δει ποτέ ... και σκεφτόμουν από που μπορει να αντλήσει κανείς έμπνευση και πως μπορεί αυτό να το καταστρέψει .. περί του ποταμού Guadalajir o λόγος.. όπου ο Λόρκα έγραφε πως " λούζεται η αγάπη του στις όχθες του ποταμού Guadalajir" .. και πολλά πολλά χρόνια μετά ο Γιοκαρίνης εμπνέεται και γράφει πως "λουζεται η αγάπη μου στο λουτροκαμπινέ" .. τι να πει κανείς !παρόλα αυτά Γιοκαρίνης rocks .. μικρή ήθελα να με λένε ευλαμπία από εκείνο το ηρωικό τραγούδι που στοίχειωσε τα παιδικά μας πάρτυ ..
προς το παρον περιμπανού,με παράφορα κύματα που όλα τα σαρωνει .. un ano de amor ..κουβέντες με αργεντινους στο τραίνο .. σχέδια για amsterdam ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: